MaestroPanel olarak hızlı bir ilerleme dönemini geride bıraktık. Ücretsiz lisansımızı yayınladıktan sonra kullanım alanı üniversitelerden, kamu kuruluşlarına, her seviyeden servis sağlayıcısından, fabrikaların bilgi işlem bölümlerine kadar yayıldı. Bu ilgi ve ivme karşısında developer takımımız (hepsi 10 kaplan gücündedir) iyileştirmelerin ve hata ayıklanmasının ötesinde bir kaç yeni modül de çıkartmayı başardı.
Bu dönem ise akademik, öğrenci ve açık kaynak projelerde kullanılmak üzere ücretsiz lisanslarımızı kullanıma açacağız. Buna paralel olarak Bug Bounty programımızı devreye alıp MaestroPanel’in topluluk desteği ile güvenliğinin arttırılması için adımlar atacağız. Tabiki mevcut configurasyonları daha iyi hale getirmek için de Hackathon‘larımız sürüyor, bunu firma dışına çıkartıp daha genişletmeye hevesliyiz.
Yine önümüzdeki sürüm ile birlikte Akıllı Notification özelliğimizi ve Centos 6.5 destekleyen Linux Agent’ımızı yayınladıktan sonra v1.0’ı Release edip ilk mihenk taşımızı aşmış olacağız.
Sizinde destekleriniz ile belirli bir seviyeye taşıdığımız MaestroPanel’i daha da gelişmesi için projeyi global hale geterimenin şart olduğunun farkındayız. Buna paralel olarak ilk adımları atmak için yılın son çeyreğinden itibaren sıkı bir geliştirme dönemi planladık. Tamamlandığında tüm dünyanın rahatlıkla kullanabileceği bir ürün ortaya çıkacak.
Yeni Özellikler
Bu versiyon (0.9.6.311) ile beraber MaestroPanel’in bir çok özelliğini tamamen stabil hale getirdik ve Transactional mimaride çalıştırmayı başardık. Artık kendi kendini onaran bir framework’e sahibiz ve bu yapının üzerine yeni desenler ekleyerek geliştireceğiz.
MySQL kullanıcısı üzerinde daha çok kontrol sağlayabileceğiniz 2 yeni fonksiyon ekledik. Bunlardan biricisi MySQL kullanıcısının saatlik sorgu sayısı ve eş zamanlı bağlantılarını limitleyebilen yeni kullanıcı limitlemeleri, diğeri ise yine MySQL kullanıcısının haklarını müstakil olarak belirleyebileceğiniz hak yönetim ekranı.
Microsoft SQL Server ile alakalı da aynı fonksiyonları implemente ettik, buna ek olarak MaestroPanel üzerindeki tüm veritabanlarını görebileceğiniz ve toplu silme veya toplu yedek alma işlemlerini gerçekleştirebileceğiniz fonksiyonlarınıda sistem yöneticisi için Araçlar bölümüne ekledik.
DNS için yeni bir kayıt tipi desteği daha ekledik. Service Record (SRV).
Özellikle Autodiscovery v.b. gibi özellikler için gerekli olan SRV Dns kaydını artık MaestroPanel’in Dns modülü üzerinden en doğru şekilde yapılandırabilmeniz mümkün. Bu desteği vermişken birde DNS modülünün arayüzünü daha iyi hale getirdik.
IP Adresleri sayfamızı optimize ettik.
Hangi IP’ye kaç domain tanımlanmış, bu domainlerin listesi ve pratik yönetim için web arayüzü optimizasyonu ile rahat bir kullanım sunmaya çalıştık.
Bununla beraber IPv6 desteğimizi de iyileştirdik. Domain’e Ipv6 tanımlandığında otomatik olarak DNS kayıtlarına AAAA tipinde açılmasını sağladık.
Redis modülümüzü Container bazlı bir konfigurasyon ile tamamen izole bir yapı sunacak şekilde tamamladık.
Bir kaç sıkı yazılım geliştiren müşterilerimiz için geliştirdiğimiz bu modülü tüm kullanıcılarımıza açıyoruz. Amacımız Redis ihtiyacı olan projelerde kolay bir şekilde uygulama geliştirme ortamını sağlamak. Bu modülümüz ile ilgilenen kullanıcılarımız bize ulaşırlarsa erkenden kullanabilirler. Firmalar için alternatif bir hizmet şansı daha “Redis Hosting“…
r10.net üzerinde MaestroPanel ile ilgili konuları takip ediyoruz. Hal böyle olunca r10.net bize özel bir alt forum açtı. R10.net kullanıcıları direkt bu forum’u kullanarak bize kolaylıkla ulaşabilirler. www.r10.net/maestro-panel
Yeni Modüllerimiz
Exchange Server 2013 ile beraber evrim geçiren ve Hosted Mod desteğini kaldıran Exchange Server için Kontrol Panel yönetiminin daha önem kazanacağının farkındaydık. Bu nedenle 2013 CU5 ile beraber çok stabil bir Exchange Server desteğimizi kullanımına açtık.
Tüm Exchange Server yapılarına kolaylıkla uyum sağlayabilen modülümüz ile rahatlıkla çoklu domain ile hizmet ve çoklu lokasyon desteği sunabilirsiniz.
Exchange Server modülümüzün lisansını eklenti olarak edinebilirsiniz. 10 mailbox’a kadar ücretsiz kullanma şansınızın olduğunuda belirtmekte yarar var. İncelemek için buradan devam ediniz.
Desteklediğimiz e-mail sunucuları MailEnable, Icewarp MerakMail, SmarterMail ve Exchange Server 2013 oldu. Bu servislerin hepsini aynı anda tek bir kontrol paneli üzerinden müşterilerinize sunabileceğinizi unutmayın 😉
Proticaret yazılım desteği ile ilgili kullanıcılarımızdan yoğun istek geliyordu, bu isteklere cevap vermek adına Proticaret modülümüzü yayınladık.
Piyasada sunulan Proticaret Hosting servislerini inceledik ve optimize ettik.
Genelde yüksek disk cevaplarında kurulum problemleri yaşanıyor ve Proticaret’in ne yazıkki Partial Trust’da çalışamaması sonucu olarak sunucudaki saldırı yüzeyi genişliyor. Tüm bu problemleri çözüm bulup modül seviyesinde bir otomasyon sistemi kullanıma açtık. Daha hızlı ve daha güvenli Proticaret Hosting için modülümüzü kullanabilirsiniz.
Kullanıcılarımız ile mümkün olduğu kadar çok vakit geçiriyoruz. Bu bağlamda her fırsatta ufak etkinlikler düzenliyoruz veya mevcut etkinliklere katılmaya gayret ediyoruz. Bunlardan ikisini İzmir ve Denizli’de gerçekleştirdik.
İzmir‘de 4 Eylül’de genelensel olarak MaestroPanel Drink-Up etkinliğimizin dördüncüsünü düzenledik Bilrom A.Ş., AlanAdlari.com, Alastyr Telekom ve NBT Telekom‘un katkıları ile gerçekleştirdik ve ardından Beer Pong turnuvası ile eğlenceli bir şekilde tamamladık. Bol bol MaestroPanel ve Web Hosting konuştuk. Fotoğraf albümümüze aşağıdan erişebilirsiniz.
Denizli‘de 26 Eylül’de ise Pamukkale Üniversitesinin Teknokentindeki Hacker Space‘de NetInternet Telekom‘un sponsorluğunda kullanıcılarımıza ve ilgililere MaestroPanel anlattık, tecrübelerimizi aktardık ve girişimcilik üzerine konuştuk.
İstanbul‘da 23 Ekim 2014 Perşembe günü sıkı bir etkinlik var. Dünyaca ünlü WorldHostingDays’ın yerel ayağı olan WHD.Local İstanbul The Ritz-Carlton Istanbul’da gerçekeltirilecek. MaestroPanel olarak orada olacağız! Ücretsiz kayıt için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.